DSNRG SDE – wk 25

SDE++ subsidie 2024: Overzicht van de actuele kansen

Bij DSNRG streven we er naar om u te ondersteunen in het realiseren van uw duurzame energieprojecten. We zijn dan ook verheugd om u te informeren over de SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) subsidie van 2024, die op 10 september aanstaande opent.

Wat is de SDE++ subsidie

De SDE++ is een subsidieprogramma van de Nederlandse overheid dat erop gericht is om duurzame energieopwekking en CO₂-reductie te stimuleren. Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven en (non-)profit instellingen die willen investeren in duurzame energiebronnen zoals zon, wind, biomassa, geothermie en waterkracht, evenals technieken voor CO₂-reductie zoals  warmte-koudeopslag en CO₂-afvang en -opslag.

Belangrijke data:

Let op! wacht niet te lang met aanvragen in verband met voorbereiding van uw aanvraag. Het is raadzaam om aan te vragen in fase 1. ( 10 t/m 16 september 2024 )

Openingsdatum: 10 september 2024 | 09:00 uur

Sluitingsdatum: 10 oktober 2024 | 17:00 uur

Beschikbaar budget: €11.500.000.000

Help mij met aanvragen: https://dsnrg.nl/contact/

Waarom de SDE++ subsidie anno 2024 interessant is voor ondernemers

1.        Zekerheid en langdurige ondersteuning

De SDE++ subsidie biedt ondernemers niet alleen financiële ondersteuning, maar ook een langdurige zekerheid. Wanneer u de subsidie toegewezen krijgt, kunt u er zeker van zijn dat u de komende 15 jaar, indien nodig, een vergoeding ontvangt voor de opgewekte energie. Deze subsidie biedt dezelfde zekerheid en betrouwbaarheid als een staatslening, met een garantie van de overheid waar u als ondernemer 15 jaar op kunt vertrouwen en bouwen. Dit betekent dat u een solide financiële basis heeft om uw duurzame energieprojecten te realiseren en verder te ontwikkelen.

2.       Zekerheden financiers –Groenleningen

De zekerheid van de SDE++ subsidie maakt het aantrekkelijk voor banken om groenleningen te verstrekken, omdat zij vertrouwen hebben in de stabiele financiële ondersteuning die u ontvangt. Dit kan uw financieringsmogelijkheden aanzienlijk verbeteren.

Let op: voor concreet financieel advies raden wij aan om altijd contact op te nemen met uw financieel adviseur om de specifieke opties en voorwaarden te bespreken.  

3. Vergroening bedrijf

Vergroenen is cruciaal voor ondernemers. Door duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen eventueel met warmtepompen of reststoffen verbranding te gebruiken, vermindert u de CO₂-uitstoot en bespaart u op lange termijn kosten. Innovatieve technieken dragen bij aan een duurzamere bedrijfsvoering. De SDE++ subsidie maakt deze investeringen financieel aantrekkelijker, terwijl u bijdraagt aan een beter milieu.

RVO – https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sde/aanvragen#download-de-brochure

Overige mogelijkheden en kansen

Zon-PV:

Agrarische bedrijven beschikken vaak over grote dak oppervlakken die ideaal zijn voor de installatie van zonnepanelen. Dit biedt een uitstekende kans om zonne-energie op te wekken en te profiteren van de bijbehorende subsidie(s).

Reststoffenverbranding:

Het gebruik van biomassa, zoals mest en gewasresten voor productie van duurzame warmte is een manier om energie op te wekken. Dit vermindert niet alleen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar biedt ook een effectieve manier om te besparen op afvalkosten.

Warmtepompen:

Warmtepompen in combinatie met zon PV bieden de mogelijkheid om rendabel duurzame warmte te produceren. ( Veel warmtepompen komen in aanmerking voor ISDE subsidie ).

Benieuwd of deze subsidie aansluit bij uw bedrijf?

DSNRG is al jaren succesvol in het aanvragen van subsidies en we hebben een hoog percentage aan beschikkingen.

Wilt u profiteren van de subsidies voor uw eigen duurzame energieproject? DSNRG staat klaar om u te helpen! Onze projectleiders begeleiden u door het hele aanvraagproces, van projectplanning tot subsidieaanvraag en uitvoering.

Meer weten? neem dan contact op met:

Ivo de Groot – Sales Manager

Telefoon: 06- 31 94 33 47

E-mail: ivo@dsnrg.nl

Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst!